Planificare în grup

O muncă poate fi prolifică doar dacă o planificăm dinainte. – ne sfătuieşte Andras Rung şi noi credem în cuvintele lui. Ca atare, încercăm să ne planificăm activitățile lunar, şi vă invităm şi pe voi, dragi voluntari, să vă alăturaţi.

De această dată ne-am gândit că dacă tot ne-aţi alăturat în programele noastre, de ce să nu ne planificăm activităţile din lunile următoare împreună? Suntem bucuroşi că aţi venit atât de mulţi la apelul nostru, şi pentru că atât de mulţi consideraţi să luaţi parte la activităţile noastre.

Cei care nu au putut să ni se alăture, ar putea să întrebe ce am realizat în doar câteva ore. Ne-am bucurat de o nouă întâlnire comună şi ne-am putut împărtăşi greutăţile şi bucuriile lunilor trecute, după care câteva jocuri de grup ne-au ajutat să ne cunoaştem mai bine. Ridicarea unui turn împreună s-a dovedit inedită care ne-a arătat importanţa faptului că la planificare este relevant şi cel mai mic detaliu, apoi derularea acţiunilor pentru a nu scăpa ceva important.

Când am văzut că în lunile următoare vor urma mai multe evenimente, am încercat să plănuim în grup o temă de la start până la desfăşurarea ei în sine, sau să găsim idei noi la evenimentele deja organizate în anii precedenți. La final am încercat să alăturăm un orar adecvat pentru întâlnirile comune de echipă. Este adevărat că ne-am obosit cu toţii la sfârşitul zilei, dar consider că a fost o seară pozitivă pentru toţi.

Fekete Gyöngyvér, coordonatorul voluntarilor din Târgu Mureș

Pentru fotografii, click aici.

(tradus de Botond Teklesz)