Pregătire pentru un nou început

Pe data de 20 octombrie am organizat pregătirea voluntarilor noștri pentru munca lor de acest an școlar. Au fost prezenți și voluntarii vechi dar și cei noi, și astfel le-am putut da un prilej să se cunoască și să se informeze despre munca în echipă. Am dori să dăm o idee cititorilor noștri despre această ocazie prin cuvintele unor voluntari.

„Cu multitudinea amintirilor, experiențelor în mintea mea și cu căldura lor în inimă am pornit la sărbătoarea de cunoaștere reciprocă organizată de filiala Tg. Mureș al Caritas Alba Iulia, eveniment așteptat de mine de zile bune. Nu știam la ce mă pot aștepta, dar întâlnirile și experiențele premergătoare mi-au fost de ajutor, să fiu sigură că mă pot aștepta la un timp petrecut prețios.

M-a cuprins un sentiment plăcut când am intrat în sală, mi-am ocupat locul în cerc, și uitându-mă în jur am văzut numai ochi sclipitori de curiozitate. A fost o atmosferă familială înăuntru, și numaidecât a și început aventura noastră comună. Ni s-au citit numele și regulile de joc, după care ne-am împărtășit oral dar și în scris așteptările noastre vis-a-vis de acest eveniment, după care a urmat o conversație comună, prilej cu care am ales cărți care exemplificau starea de spirit al fiecăruia dintre noi la sosire, și am ales una și după încheierea zilei de eveniment.

Organizatorii s-au pregătit cu jocuri diverse, atractive dar care ne-au încercat uneori limitele. Am avut parte de un joc care ne-a încercat din greu puterea de concentrație, dar și care ne-a făcut să ne rupem de râs la propriu, și unele care ne-a îndrumat le reflexia de sine, la gândul asupra importanței valorilor noștri. Eu am considerat mai greu jocul cu construirea unui turn, când legat la ochi și numai cu ajutorul partenerului meu a trebuit să construiesc un turn cât mai înalt din cubulețe de zahăr. Cel mai hazliu joc pentru mine a fost îmbrăcatul-fulger, când a trebuit să ne îmbrăcăm cu cât mai multe haine posibile, iar cel mai dulce a fost jocul cu răsplata de ciocolată pentru care am muncit mult dar organizat. Cu prilejul de formare de echipe și cu momente cu adevărat amuzante am ajuns să leg prietenii noi, au fost de ajuns numai câteva ore de conversații palpitante și de atenție, să mă simt ca și cum i-aș fi cunoscut pe fiecare partener de echipă de mult timp. Am încheiat ziua cu o gustare bună și de împărtășiri de opinii.

Este greu să formăm o echipă adevărată, una în care oamenii sunt atenți unii la alții, se ascultă reciproc, învață, se ajută la formarea celuilalt. Cu această ocazie noi am devenit o echipă adevărată, și sunt mândru că am putut să fac parte din această echipă. Acest eveniment dar și celelalte ocazii au fost prilejuri pentru mine să aflu lucruri noi despre mine însumi, și în al doilea rând să cunosc multe persoane fantastice, deschise, atente la lucruri noi datorită cărora timpul petrecut împreună a fost cu adevărat valoros.”

Fazekas Blanka, voluntar din Târgu Mureș

(tradus de Botond Teklesz)