Prima mea experiență ca voluntară

Timp de o săptămână i-am ajutat pe lucrătorii Centrului „Budvar” cu organizarea și derularea Taberei de meșteșuguri. Fiind vorba de niște activități, care se desfășureau la fața locului, copiii petreceau câte patru ore pe zi aici.

Dimineața am ajutat la pregătirea micului dejun, apoi am luat parte la pregătirile activităților de ziua respectivă. Mi-a plăcut, pentru că îmi plac foarte mult activitățile artizanale, îmi place să tai, să lipesc, să creez ceva frumos și nou.

După micul dejun am participat și eu la activitățile zilei. Copiii au avut parte de niște experiențe foarte interesante, bogate, gândite cu imaginație, de care m-am bucurat și eu. Printre acestea erau activități precum: ascultare povești, desenat, pictat, jocuri cu lipiciul, plastilina și lutul, exerciții fizice, jocuri cu mingea în aer liber și multe altele.

Chiar din prima zi m-am simțit parte a echipei, colegii au fost foarte primitori, și mi-a fost ușor să mă adaptez. Am învățat repede rutina zilnică. De asemenea, mi-a plăcut foarte mult faptul, că atât colegii mei, cât și copiii au avut încredere în mine. Am simțit, că fac parte din echipă, că părerea mea contează și că mă așteaptă înapoi în fiecare zi.

La sfârșitul unei zile un copilaș mi-a spus, că se bucură de fatul, că am fost acolo în fiecare zi. Copiii mi-au fost recunoscători, la fel și profesorii, dar eu am fost cea mai recunoscătoare pentru că simțeam, că le aparțin, se bazează pe mine și îmi apreciază munca și contribuția mea zilnică.

M-am dus cu foarte mare bucurie în fiecare zi, m-am îmbogățit cu experiențe foarte plăcute, și am învățat multe despre organizație și activitățile acesteia. Aștept următoarea ocazie.

Articol: Teréz Fazakas
Traducere: Noémi András