Reglat la voluntariat! – lucrări de atelier

Am încheiat ultima săptămână cu o întâlnire semnificativă de două zile. Subiectul a fost trecutul, prezentul și viitorul voluntariatului.

O multitudine de jocuri, exerciții, întrebări și răspunsuri au însoțit aceste două zile. Ideea de a pune reprezentanții regionali ai Caritas și coordonatorii voluntari la o masă, sub forma unei mese rotunde sau a unui atelier, s-a maturizat de mult. Pe lângă reprezentanții regionali și coordonatorii voluntari, la întâlnire au participat și lideri din partea Asistenței Sociale (directori și directori adjuncți).

 

 

A fost important să discutăm problemele regionale privind voluntariatul, acesta a avut loc la Alba Iulia între 23-24 iunie, în cadrul unei întâlniri de două zile. Pe lângă prelucrarea temei referitoare la munca voluntarilor, a existat o oportunitate de a cunoaște mai bine munca noastră. Toată lumea a avut ocazia să se uite înapoi la cariera profesională, să examineze când, unde și de ce s-a oferit voluntar pe parcursul vieții, precum și de ce au început meseria actuală la Caritas, și ce lucrăm în fiecare zi pentru a face lumea un loc mai bun pentru ziua următoare.

 

 

Opinia unanimă a participanților este că voluntariatul joacă un rol important în viața organizației, iar organizarea activității voluntarilor este esențială și la nivel regional.

Încurajați de succesul atelierului, am anticipat, de asemenea, o întâlnire în 2021, în cadrul căruia vom privi înapoi la rezultatele obținute și vom planifica în continuare și mai departe … 🙂

 

 

Molnár-Csorba Zsombor, Coordonator voluntar pentru regiunile Gheorgheni și Miercurea Ciuc
Tradus de către: Szatmári-Köszeghi Asztrid, voluntară în Târgu Mureș