Reuniune de toamnă

Sâmbăta trecută am participat la un super eveniment de team building la Caritas, unde m-am întâlnit cu o mulțime de prieteni și am făcut cunoștință cu oameni noi. La finalul zilei, echipa de aproape douăzeci de persoane a plecat acasă obosită, dar entuziasmată. Aceste ocazii arată cu adevărat, cât de mult ne place să facem parte din această echipă, pentru că ne bucurăm nu numai de activitățile organizate pentru ceilalți, ci și de cele care sunt organizate pentru noi să ne dezvolte și să ne relaxeze.În timpul anului, nu reușim să ne vedem cu toți colegii voluntari la fel de des, deoarece fiecare merge la diferite activități, și ajută în diferite locuri, cum ar fi: activități de artizanat, aziluri de bătrâni, case de copii, dar ne întâlnim și încercăm să recuperăm timpul pierdut. Așa că, am început ziua cu o cafea delicioasă și o discuție. Toată lumea trebuia să povestească totul. Participăm adesea la astfel de activități sau la altele similare, dar de data aceasta coordonatorul nostru de voluntari, Gyöngyike, a avut grijă să ne aducă jocuri și sarcini noi, care chiar ne-au surprins.

În timpul jocurilor, am făcut multă mișcare, nu doar fizică, ci și mentală. Ne-am dat seama, că ar fi meritat să mergem la ora de matematică și să fim atenți, pentru că nu am fi ajuns prea departe doar cu regula de trei, dacă ar fi trebuit să exprimăm în cifre migrația unui așa-numit trib Katerra. Bineînțeles, suntem norocoși, că avem câțiva băieți deștepți în echipă, care au găsit soluția cât ai clipi din ochi. Atmosfera nu s-a diminuat, ci mai degrabă a crescut, ca să nu mai vorbim de spiritul de competiție. Când vine vorba de construirea unui turn, trebuie să fii cât mai creativ, și după cum am aflat, mai bine construiești un turn din bandă adezivă, decât din metru pliabil.

Timing-ul este cheia peste tot, la fel și aici. La ora doisprezece toată lumea aștepta cu nerăbdare „punctul culminant” al zilei, adică pauza de prânz. De asemenea, este mai ușor să concurezi, dacă ai motivația potrivită, care pentru noi a fost prânzul și a funcționat foarte bine. Am putut să discutăm mai liber, să ne cunoaștem mai bine, fiind în același timp reîncărcați cu energie și pregătiți pentru următoarele sarcini.

Cum să vă spun: este o idee foarte bună să pui pe voluntari să-ți creeze un film promoțional, pentru că cine altcineva ar putea transmite autentic spiritul acestei activități, dacă nu noi, cei care o facem în fiecare zi. Cele patru echipe au realizat patru videoclipuri uimitoare, în care era tot ce veri de la muzică de fundal, până la prezentarea casei Caritas.

Per ansamblu, a fost o zi plăcută, plină de lucruri noi și de provocări, pe care le-am rezolvat fără probleme împreună. Am lucrat, am făcut brainstorming, am scris, am colorat, am alergat, ne-am mișcat, dar – cel mai important – am râs și ne-am distrat.

Articol: Eszter Makkai
Traducere: Noémi András