S-a adunat marea echipă

Este o dimineaţă de sâmbătă, plouă, dar noi voluntarii Caritas din Sfântu Gheorghe ne-am trezit cu bucurie… deoarece nu numai că au venit voluntarii din Târgu Secuiesc să ne viziteze, dar şi ediţia a şasea al Cupei Voluntarilor a fost organizată în stadionul local. Echipa Caritas a fost reprezentată de voluntarii din Târgu Secuiesc şi cei localnici. Cupa Voluntarilor s-a început de la ora 10 dimineaţa şi 9 diferite organizaţii civile şi-au încercat puterea şi îndemânarea. Echipele au jucat fotbal de moli, ceea ce a fost foarte haios, fiindcă au jucat în ochelari de înot, lucru care le-a cam încurcat. A urmat jocul cu popice, iar mai târziu s-au întrecut în diferite jocuri de îndemânare. Echipa Caritas s-a clasat pe locul cinci, au fost foarte îndemânatici. Cei care nu au jucat pe teren, i-au încurajat de pe tribune.

După ce s-a terminat cupa, ne-am întâlnit la sediul local Caritas, unde am jucat jocuri care ne-au ajutat să ne cunoaştem mai bine şi de care s-au bucurat cu toţii. Apoi au putut opta cu toţii cu ce vor să-şi petreacă timpul. Unii au croit, alţii au cântat la acorduri de chitară sau au jucat jocuri sociale. Jos în bucătărie se pregătea cina gustoasă. După masă s-au întors cu toţii la petrecut, şi atmosfera era tot mai veselă. La miazănoapte ne-am dus la odihnă dar am şi aşteptat cu nerăbdare duminica.

A sosit duminica, tot cu ploaie, dar asta nu ne-a impacientat. Ne-am adunat iarăşi la ora 10, am început dimineaţa uitându-ne la fotografii, după care câţiva s-au dus sa facă baie la baia Sugas din apropiere, alţii au continuat jocurile sociale sau au jucat biliard, deci au făcut cu toţii ce au vrut. Am încheiat sfârşitul de săptămână cu un prânz comun. Voluntarii din Târgu Secuiesc s-au dus acasă, dar sperăm să ne viziteze şi în viitor.

Pentru mine acest sfârşit de săptămână a fost foarte distractiv dar şi folositor, pentru-că i-am cunoscut mai bine pe partenerii mei.

Molnár Zsuzsa, voluntar la Sfântu Gheorghe