Sădind speranță în suflet

Ziua Internațională a Femeii a devenit cunoscută încă din secolul al XX-lea, iar în zilele noastre este sărbătorită în multe țări din lume. 8 Martie este o zi în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor și pentru eforturile depuse zi de zi fără a ține cont de diferențele naționale, etnice, ligvistice, culturale sau … ale stării lor de sănătate.

De aceea noi, voluntarii, ne-am gândit la femeile care pe lângă greutățile de zi cu zi, se confruntă cu diverse probleme de sănătate, cea mai gravă fiind cancerul. Acestea merită în această zi cele mai multe aprecieri, dar și recunoștința noastră, a tuturor.

Ideea acestui proiect mi-a plăcut încă de la început, fiind încântată că am oportunitatea de a oferi flori și felicitări, confecționate cu multă bucurie și voie bună chiar de noi, dar și zâmbete și gânduri bune unor persoane care le merită din plin.

Ne-am organizat foarte bine și cu dorința de a aduce zâmbete pe chipul unor femei puternice, am plecat spre spitalul din Petroșani, iar mai apoi spre cel din Petrila, la secțile de oncologie și neurologie.

Pentru mine întâlnirile cu doamnele pe care voiam din tot sufletul să le înveselim  au fost foarte emoționante. Rolul familiei și al prietenilor în timpul unei boli este esențial, de aceea consider că scopul acțiunii era să le arătăm acestor minunate femei, de vârste diferite, cu personalități și caractere aparte, dar cu aceleași zâmbete sincere de fericire, că nu sunt singure și ca noi, voluntarii de la Caritas Petroșani, ne gândim la ele și că dorim să le fim alături în această zi specială.

Adelina Pantea, voluntar Caritas Petroșani