Se poartă să te implici!

Numele meu este Ion Roland Alexandru și am fost membru al echipei „Patrula Eco”,  în cadrul proiectului „Tu Ești Schimbarea!”.  Am luat parte la acțiunea numită  „Orașul Meu, Oraș Curat”.

Pentru mine a fost foarte plăcut și interesant având în vedere faptul că am fost pus în situația de a obține aprobările necesare pentru demararea proiectului, pe cont propriu. Fiecare membru al echipei s-a implicat și și-a dedicat timpul de câte ori a fost nevoie.

La sfârșitul proiectului, rezultatul a fost unul total neașteptat. Spun asta pentru că, împreună cu echipa din care am făcut parte, am strâns 25 de saci de deșeuri din incinta școlii nr. 5 din Aeroport și 5 saci de deșeuri la locul de joacă de pe strada Păcii.

În același timp am amplasat 30 de afișe cu mesaje motivaționale (de genul Salvați Pământul! E singura planetă cu ciocolată), atât în zonele în care a avut loc ecologizarea, cât și în alte zone cum ar fi Centrul Civic Petroșani și Parcul Carol Schreter.

Prin intermediul acestor mesaje, dorim să încurajăm cetățenii să nu mai arunce deșeurile pe jos. Sper că oamenii să înțeleagă mesajul nostru și să ne urmeze exemplul. Numai așa vom avea un oraș mai curat.

Roland Ion, voluntar YoungCaritas Petroșani