Sunt recunoscătoare pentru voi!

Gala Voluntariatului – Tineret pentru Comunitate!

Cuvântul „recunoștință“ rămâne un pic mai mult în inimile tuturor la sfârșit de an. Recunoștința este prezentă și în inima mea, pentru că ați putut organiza o gală de voluntariat, pentru că voluntariatul este cel mai bun lucru! Vă mulțumesc pentru munca de voluntariat, a cărei punct culminant, poate cel mai bun moment, este gala voluntarilor.

Epidemia a transformat multe lucruri în viața lui Caritas și în viața voluntarilor în ultimii ani. Eram foarte pregătiți să ne întâlnim fizic la sfârșitul anului, să vedem multe chipuri noi care s-au alăturat comunității noastre de voluntari pe parcursul anului și să le mulțumim personal neobosirea, entuziasmul și munca anuală. Din păcate, restricțiile nu au permis acest lucru, așa că anul acesta am organizat gala voluntariatului pe o platformă online.

Este adevărat, că nu se poate compara cu un eveniment organizat fizic, dar încă am în suflet recunoștință, pentru că am putut fi totuși împreună, ne-am putut vedea zâmbetele celuilalt pe ecran. A fost un sentiment înălțător să văd un desen cu nisip despre munca voluntară: o căldură neexplicabilă ne-a mângâiat sufletele pe măsură ce trupa Fundamentum cânta din ce în ce mai multe melodii și am putut să ne uităm la câteva dintre fotografiile făcute în timpul anului într-o stare de spirit nostalgică.

La finalul galei a avut loc și un scurtmetraj care rezuma cele mai bune momente ale voluntarilor, promovând astfel voluntariatul altruist și atrăgând atenția tinerilor asupra faptului, că de voluntari este mereu nevoie.

Evenimentul a fost sprijinit de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, Fundația Bethlen Gábor și Fundația Communitas. Îi mulțumim!

Gáspár-Sali Szilvia, 
Coordonator voluntari

Traducere:
Szatmári-Kőszeghi Asztrid