Személyiségfejlesztő Összefűző

Azt kérdezik az emberek egymástól, hogy „Hé, te ismered magad?!” Páran azt mondják, hogy igen, a többségük viszont a nem mellett szavaz. Én is a „nem”-es emberek táborát erőssítettem. Eddig. Úgy érzem, bátran kijelenthetem, hogy barátkozom magammal és azt is, hogy egyre jobban megismerem önmagam.

Ezt az önismereti Összefűző második felvonásának köszönhetem, ami Székelyudvarhelyen került megszervezésre. Fáradtan érkeztünk a helyszínre de mindenkiben ott motoszkált az izgalom és a kíváncsiság. Ismerős arcok tűntek fel, de akadtak új emberek is. Elvárásokat állítottunk fel a hétvégével szemben, és egy tükröt magunkkal szemben. Néha-néha döbbenten néztünk magunk elé, hogy „jé, ez én vagyok?!”, és „ilyen is vagyok?!”.

A trénerek mindig megleptek egy-egy új feladattal, amely során elmélyülhettünk, magunkba nézhettünk. Beszélgetések után játékokkal frissítettek fel minket, ahol csapatként kellett gondolkodni és szemlélni a világot. Fontos volt a másokra és a magunkra való odafigyelés. A kiscsoportos beszélgetésekben adhattunk mindenkinek egy kis részt magunkból, ami által jobban megismerhettek és kapaszkodókat tudtak adni az önmagunkhoz vezető úthoz. Nagyon értékesnek érzem ezt a képzést, sokat fejlődtem és tanultam. A szórakozás sem maradt ki a napjainkból. Sétáltunk, meglepetést szerveztünk, majd gitároztunk és énekeltünk a városban.

A búcsúzás gyors volt, mert mindenki sietett, viszont én mindenkiből viszek haza egy kicsit. Nézelődőm a „svédasztalon” és zsebre rakom amire szükségem van. Boldogan és feltöltődve értem haza. Bátran kijelenthetem, hogy nemcsak élményekkel, hanem „magammal” is gazdagodtam.

Az összefűződésünkről készült fotókat itt nézheted meg. 🙂

Rendezvényünket a Bethlen Gábor Alap támogatta. Köszönjük!

Szőcs Réka, önkéntes Székelyudvarhelyen