Szép Remények (Speranțe Frumoase)

În acest an, programul „Tu ești schimbarea+” a fost o experiență memorabilă pentru noi. Comparativ cu anul trecut, ne-a fost mai ușor, deoarece am avut un anumit grup țintă. Ajutorul acordat celorlalți este o experiență plină de bucurie în sine, iar cooperarea reușită ne oferă și mai multă bucurie. Alegerea persoanelor vârstnice a fost o decizie favorabilă pentru echipa noastră. Anul acesta am sărbătorit cea de-a 425-a aniversare a școlii noastre, Școala Gimnazială/Liceul Teoretic „Tamási Áron”, astfel că grupul nostru țintă erau profesorii în vârstă, pensionari.

Profesorii, cărora le-am dus coronițe de advent, ne-au primit cu drag, au fost bucuroși să vorbească cu noi despre festivitățile de aniversare și despre școală, dar am discutat și despre multe alte subiecte. Ne-a încântat în mod deosebit faptul că nu doar noi, voluntarii, vrem să realizăm lucruri frumoase, ci sunt și alții care ne ajută și cooperează cu noi.

Din păcate, durata acțiunii a fost foarte scurtă, așadar ne-am gândit la o posibilă continuare în viitor. Cu toate acestea, nu este nevoie de un program în cadrul căruia să putem face bine, ci există în fiecare zi oportunități pentru a face ceva bun, iar noi trebuie să profităm de ele. Sperăm că putem participa și la anul la „Tu ești schimbarea!” și că vom deveni veterani la Caritas. 🙂

Sebestyén Imelda, voluntară în grupul Szép Remények (Speranțe frumoase) din Odorheiu Secuiesc

(tradus de Szatmári-Köszeghi Asztrid)