Târg de artizanat de primăvară

Dacă legăm plăcerea cu utilitatea, pot să ies lucruri drăguţe; şi dacă la acestea se adaugă munca colectivă, ţelul a şi fost atins. Aşa s-a întâmplat şi de data acesta… când colegele noastre de la Programul de Dezvoltare şi Educaţie Timpurie au avut de gând să strângă donaţii pentru schimbarea covorului uzat din centrul de zi pe care păşesc zilnic copilaşii mici. Cu ajutorul voluntarilor şi a colegelor, am reuşit să realizăm mai multe lucruri ex. decoraţii de paşti,  bijuterii, magneţi pentru frigider, calendare, vaze pentru flori, coşuri, cozonaci şi multe altele.

Produsele au fost preparate timp de 3 săptămâni cu ajutorul colegelor noştri, cât şi al voluntarilor.

„A realiza este întotdeauna o bucurie. Mă umplă cu bucurie procesul, produsul finisat, cât şi faptul că am muncit pentru un ţel bun. De aceea creativitatea capătă valoare. O după-amiază plăcută, cunoştinţe noi, taclale, zâmbete şi micile miracole sunt gata” – aşa se aminteşte Andreea Feher, voluntarul nostru de aceea după-amiază.

Mâinile harnice au adus rezultate. Târgul, unde au fost invitaţi în principal mămicile copiilor care frecventează activităţile centrului, s-a început vineri cu 45 de idei diferite, 885 de piese de artizanat. Toată lumea şi-a găsit ceva pe placul lui, şi – deoarece aceasta a fost o acţiune de binefacere – preţurile articolelor au fost decise de către cumpărători.

Deşi nu toate bunurile şi-au găsit cumpărători la sfârşitul zilei, târgul a fost un succes pentru-că ne-am atins scopul. Mulţumiri tuturor care au contribuit la acest program.

Pentru pozele făcute din acțiune, dați un click.

Fekete Gyöngyvér, coordonator voluntari, Târgu Mureș