Târg de Voluntariat la Studium Hub

Aproape 150 de studenți și liceeni curioși au fost prezenți și au pus întrebări organizatorilor și invitaților de la Târgul de Voluntariat de la Studium Hub.

Evenimentul a fost organizat pentru prima oară de Universitatea Sapientia, Universitatea din Debrecen și Universitatea „Selye János” din Komárom în cadrul proiectului Erasmus+ pentru studenți și liceeni care doresc să afle despre oportunitățile de voluntariat în cadrul organizațiilor neguvernamentale și al companiilor locale și care ar fi bucuroși să își petreacă o parte din timpul lor liber cu activități de voluntariat.

Ágnes Molnár-Sántha, profesor adjunct la Universitatea Sapientia, a declarat că evenimentul a fost organizat pentru a prezenta și promova oportunitățile de voluntariat ale organizațiilor neguvernamentale și ale companiilor locale, precum și pentru a familiariza tinerii cu beneficiile și frumusețea voluntariatului. De asemenea, au vrut să-i facă pe tineri să simtă, că voluntariatul nu numai că le sporește stima de sine, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea carierei lor. La urma urmei, dacă puteți menționa serviciul de voluntariat în CV-ul dumneavoastră, angajatorii ar putea să vă prefere aplicația. În străinătate sunt foarte apreciați acei aplicanți care, datorită voluntariatului, au cumulat experiență la un anumit domeniu. Organizatorii evenimentului doresc, de asemenea, să încurajeze organizațiile neguvernamentale și companiile locale să ofere oportunități de voluntariat tinerilor și să acorde prioritate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă care menționează în CV-ul lor o muncă pe care au făcut-o din inimă.

La Târgul de Voluntariat au participat studenții din anul I de la Universitatea Sapientia și clasele de la Centrul Școlar Electromureș, care au avut ocazia să se întâlnească cu personalul a patru organizații neguvernamentale. Organizațiile Yuppi Camp, Milvus, Outward Bound și Caritas Alba Iulia s-au prezentat tinerilor prin scurte prezentări și activități interactive. Activitățile distractive le-au oferit elevilor o perspectivă asupra activității organizațiilor menționate mai sus.

Activitățile au înlăturat rapid timiditatea inițială a tinerilor. În fața standurilor și a expoziției Caritas de fotografii de voluntariat s-au adunat grupuri vesele și curioase, întrebările curgeau, și dispăreau toate testele de autocunoaștere de pe mesele mentorilor de orientare profesională din programul Pregătirea tinerilor pentru lumea muncii. Din aceste experiențe, organizatorii au concluzionat, că ar merita să organizeze din nou un târg și anul viitor.

Articol: Orbán Júlia
Traducere: András Szabó