Ügyes kezek

Mindig nagyon örülünk, amikor a kollégáink részéről jön egy-egy jó kezdeményezés amelyhez a mi segítségünket kérik. Ezúttal kis, színes didaktikai eszközök elkészítésére kértek fel bennünket, ami nélkülözhetetlen a mindennapi munkájukhoz. Azonnal belelkesültem és néhány telefonbeszélgetést követően máris megvolt a kis csapat, akik szívesen részt vennének a nemes feladat végrehajtásában.

Amikor a kezemben fogtam az eszközök elkészítéséhez szükséges leírásokat, már alig vártam a délutánt. Ismerve a lányokat, tudtam, hogy egy jó hangulatú, tartalmas este elé nézünk.

Ahogy bemutattam, hogy milyen érdekes kis játékokat készíthetünk a kisdiákoknak, hogy ezzel megkönnyítsük számukra a tanulást, pillanatok alatt gazdára talált minden elkészítésre váró eszköz. Készültek kis dobókockák, kirakók, játékos szorzótáblák, szemléltetéshez szükséges vidám kis képek, cipőcskék amellyel megtanulhatják, hogyan kell cipőt fűzni és még sok más érdekes dolog. Ahogy egyre csak sorakoztak a már kész darabok, úgy nőtt a lányok lelkesedése is.

Amikor már kilenc órára is harangoztak, csodálkozva néztük, hogy elrepült az idő. Szorgos kis hangyákhoz hasonlóan, mindnyájan igyekeztünk még befejezni a félkész eszközöket és abban a reményben köszöntünk el egymástól, hogy hamarosan újra találkozunk.

Ha kíváncsi vagy hogyan ügyeskedtünk, kattints!

Fekete Gyöngyvér, önkéntesek koordinátora, Marosvásárhely