Un milion de stele pentru nevoiași

Vineri, împreună cu câțiva dintre colegii mei voluntari, am avut ocazia să particip la acțiunea de solidaritate „Un milion de stele pentru nevoiași” din Miercurea Ciuc.

În acest an, donațiile au fost cerute pentru a sprijini copiii defavorizați, tinerii cu dizabilități și persoanele bolnave și în vârstă. De îndată ce am sosit, ceilalți erau deja ocupați cu pregătirile pentru seară. Pentru ca munca să decurgă mai ușor, fiecare a primit câte o sarcină: unii au ajutat la prepararea pâinii cu untură, alții la împachetare, la pregătirea locului și a lumânărilor. Aceste ocazii ne oferă, de asemenea, oportunitatea de a ne cunoaște mai bine, deoarece am avut ocazia de a vorbi unii cu alții în timp ce îndeplineam sarcinile împreună.

Timpul a trecut foarte repede, așa că s-a părut o clipă și eram deja la mesele pregătite când au sosit primii donatori. S-au cântat cântece, urări, am putut vedea și spectacole de dansuri, ceea ce a făcut ca seara să fie și mai specială. Pe măsură ce începea să se întunece, atmosfera devenea din ce în ce mai plăcută, steaua formată din lumânări putea fi văzută de la distanță, iar tot mai mulți oameni stăteau în jurul ei cu o ceașcă de ceai aburitoare în mâna lor. Strângerea de fonduri a fost, de asemenea, un bun prilej de a vorbi cu oamenii pe care nu i-am mai văzut de mult.

Am luat cu mine multe momente prețioase, multe fețe zâmbitoare pe care le-am văzut în timpul donației, multe priviri binevoitoare. Pentru mine, ceea ce am simțit acolo a fost un moment cu adevărat special, emoționant. Sunt cu adevărat recunoscătoare, că am putut participa la acest eveniment.

Anul acesta, pe 14 octombrie, în șase locații (Sovata, Târgu Secuiesc, Sângeorgiu de Mureș, Tîrgu-Mureș, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc), peste 2100 de participanți au aprins o lumânare, un simbol al solidarității. Pe lângă personalul Caritas, 47 de voluntari și o serie de prezentatori și artiști au contribuit la creșterea calității evenimentului. Mulțumim!

Programul nostru este susținut de Fondul „Bethlen Gábor”! Mulțumim!

Articol: Júlia Frencz, voluntar
Traducere: András Szabó