Un sentiment al vieții

Voluntariatul a avut un impact foarte mare asupra vieții mele, întrucât eram foarte timidă, nu îmi plăcea să fiu printre oameni și evitam situațiile în care trebuia să vorbesc cu oamenii.

Totuși, totul s-a schimbat de când am devenit voluntară, am început să fiu din ce în ce mai deschisă și am avut curaj să vorbesc cu alții, adică a început o dezvoltare în personalitatea mea.

Am avut experiențe multe și pozitive, dar acum aș dori să povestesc despre experiențele dobândite din cadrul evenimentului Târgul de Toamnă. Chiar în prima zi am realizat din nou, de ce am început voluntariatul, când eram la o masă de desen cu nisip. Masa nu era înaltă, mi-a ajuns numai până la talie. O mamă a venit la mine cu cei doi copii mici, cea mare a început să deseneze frumos, dar cel micuț nu a ajuns la masă, așa că am încercat să-l ajut și l-am întrebat dacă vrea să deseneze. El zâmbind m-a atins și mi-a spus „O să desenez un căluț, bine”. A fost atât de drăguț și mi-a amintit de ce am devenit voluntară.

Ziua cealaltă au venit la mine copii pe care am cunoscut-o și după joc au rămas cu mine ca să vorbim puțin. În timpul conversației au întrebat de la mine: Ce primești pentru că ești aici și lucrezi? Am rămas puțin surprinsă: de ce este un copil de 8 ani  curios la aceste chestii? Am încercat să explic că în timpul muncii am adunat atâtea experiențe pozitive și prieteni noi. Și apoi a venit răspunsul, că de ce sunt aici? Asta poți să faci și în altă parte – au zis copii. Atunci am zâmbit, și am zis:

– Uită-te in jur. Ce vezi?

– Copii.

– Uita-te la ei. Ce vezi pe ele?

-Bucurie.

-Exact. Bucuria și fericirea care ascund în zâmbetul copiilor sunt cea mai bune din lume. Acum înțelegi? Eu de aceea sunt aici, si mi-e îmi place să fiu aici.

-Acum înțeleg.

Cea mai mare bucurie pentru mine este zâmbetul copiilor, indiferent de programe la care am participat ca voluntară. Acesta este motivul pentru care doresc să lucrez cu copii și în continuare, indiferent dacă sunt voluntar sau angajat. Nu sunt sigură ce o sa fac în viitor,  dar știu că vreau să rămân voluntară, deoarece nu este doar o muncă, ci este un sentiment al vieții.

Kopacz Tímea,voluntară din Trei Scaune

Tradus de către: Szatmári-Köszeghi Asztrid, voluntară în Târgu Mureș