Vârful Filtrului, dansuri populare, experiențe

Acesta este al patrulea an în care sunt voluntar la Caritas Alba Iulia. Încerc să mă implic în toate programele, dar uneori nu reușesc. Însă când pot participa, mă simt foarte bine, și simt, că programele întotdeauna scot ceea ce este mai bun din mine. Am participat la Întâlnirea de dans popular pentru copii și tineri din Vârful Perkő împreună cu o echipă de voluntari Caritas. Aceasta a fost una dintre acele ocazii prețioase, în care la sfârșitul zilei am simțit că, mi-am dat toată silința și am făcut tot ce-mi stătea de putință pentru a-i face pe copiii să se simtă bine.

Noroc, că am devenit arbitru la jocul meu preferat, pentru că nu m-am plictisit niciun minut pe toată durata partidei, și m-am putut bucura de fiecare moment. Distracția mea consta într-un joc asemănător bowlingului, însă ideea era, ca păpușa de jucărie să nu cadă, iar mingea să fie plasată în gaura de aceeași culoare. Mulți oameni cred, că jocul acesta este pentru copii mai mari, dar acest lucru nu este deloc adevărat, pentru că au existat câteva ocazii, în care cei mici s-au descurcat chiar mai bine, decât copii mai mari. Mi-a făcut plăcere să văd, că unii dintre părinți își doreau să încerce și ei acest joc și să pună la încercare abilitățile. Am fost fericită să-i las, pentru că în sufletul fiecărui adult există un copil curios și jucăuș. Cum i-aș fi putut priva de acest chef de joc?

Îi cunosc aproape pe toți din echipa de voluntari, așa că ne-a fost foarte ușor să găsim tonul comun, chiar dacă nu ne-am întâlnit de mult timp. Îmi place să lucrez cu ei, sunt ca o a doua familie pentru mine. Chiar și vremea a fost în favoarea noastră, a fost plăcută, nici prea caldă, nici prea rece. Doar la sfârșitul programului s-a întunecat cerul și a început să plouă. Ne-am adăpostit de ploaie într-unul dintre corturile voluntarilor de la Crucea Roșie. Până ce ploaia s-a liniștit, am legat prietenii noi.

Per ansamblu, și acest program a fost fantastic, ca orice altă activitate organizată de Caritas. Mă bucur, că am putut participa, că am fost acolo. Această zi mi-a dăruit nenumerate momente frumoase și amuzante la care mă voi aminti mereu.

Recomand tuturor să se implice într-un program de voluntariat, pentru că în afara faptului, că vor experimenta, cât de bine este să facă o faptă bună, vor avea și ocazia să leagă prietenii noi și să obțină amintiri minunate, pe care nu-i vor uita niciodată. Îi garantez asta! Vă mulțumesc pentru această oportunitate!

Îi mulțumim Centrului Cultural din Județul Covasna pentru invitație!

Articol: Júlia Páll
Traducere: Noémi András