Voluntari au vizitat Centrul de Îngrijire și Asistență de la Frumoasa

Programul de voluntariat din Miercurea Ciuc din cadrul Asociaţiei Caritas Alba Iulia a donat mai mult de 150 de cărţi pe data de 4 februarie clienţilor Centrului de Îngrijire și Asistență de la Frumoasa.

Cărţile donate au fost adunate pentru Biblioteca Spitalului direcţionat de către voluntari. Experienţa anilor precedenţi a demonstrat că bolnavii sunt pentru puţin timp în spital, de aceea citesc cu mai mare plăcere ziare, reviste, decât cărţi şi romane lungi şi complexe. Voluntarii Bibliotecii Spitalului au venit cu ideea de a dona cărţile nefolosite şi prăfuite din incinta spitalului unor instituţii unde cărţile să fie citite cu plăcere. Încântaţi de idee am luat contact cu directorul Centrului de Îngrijire și Asistență de la Frumoasa, cu domnul Pătraşcu János. Acesta s-a bucurat nespus de oferta noastră, căci mulţi dintre bolnavii centrului răsfoiesc cărţile cum are plăcere pe durata spitalizăriilor. Am donat inimo şi cărţile clienţilor centrului, careau fost extrem de recunoscători pentru noile lecturi, unii chiar au începutsă se intereseze animaţi dacă am adus şi cărţi scrise de Jules Verne.
Biblioteca Spitalului funcţionează din 2013 şi în cadrul acestui program 3-4 voluntari vizitează la câte două săptămâni sălile bolnavilor cu cărţi, pentru a le transforma timpul petrecut în spital în clipe mai plăcute, mai suportabile, astfel ajutându-i în calea lor spre vindecare. Însă munca voluntarilor nu constă doar în recomandarea şi împrumutarea unor cărţi sau reviste, căci în unele situaţii bolnavii nu au nevoie doar de lecturi, ci de câteva cuvinte încurajatoare, de zâmbete prietenoase. Intenţia noastră este de a dezvolta programul pentru ca acesta să funcţioneze săptămânal, şi aşteptăm noi voluntari care să se implice în cadrul acestuia. Totodată, primim cu drag şi reviste, ziare, rebusuri pe care să le oferim bolnavilor.
Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi cei care ne-au ajutat programul cu cărţi, reviste, cuvinte încurajatoare şi, nu în ultimul rând, cu muncă de voluntariat!

Botházi Renáta, coordonator voluntari din Miercurea Ciuc