XV. Caritas Önkéntes Tábor

Kedves táborozni vágyó barátunk!

Hasznos, építő jellegű, mégis szórakoztató nyári programot szeretnél? Nyitott vagy új kapcsolatok, barátságok kialakítására? Kipróbálnád magad új helyzetekben? Tettre kész vagy? Akkor erről nem maradhatsz le!
……………………………………………………………………………………………………………………………..

A 2018-as as önkéntes táborunk mottója: „Közösen egy közösségért”. A főhadiszállás idén mesés környezetben, Kápolnásfalun, a szállás Homoródfürdőn lesz. A tábor ideje alatt a település vendégei leszünk, ahol összefogva, közösen dolgozunk majd a falu, a közösség építése, szépítése érdekében.

A Ti segítségetekkel szeretnénk látható változást hozni:

• Épületeken és köztereken való fizikai munka által: játszóterek és padok csiszolása és újrafestése, helyi intézményeknél tűzifa elrakása, udvar rendezése, tolókocsik és segédeszközök javítása, tereprendezés és felújítási munkálatok a patak mentén, a borvízforrásoknál, köztereken, stb.
  • Közösségépítő, szociális programok által: gyermekprogram és családi nap szervezése, idősek látogatása és portarendezés, tematikus programok időseknek, szabadidős és kulturális programok a helyi közösséggel, stb.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Melyek a legfontosabb tudnivalók az idei táborunk kapcsán?

Önkéntes táborunkra 2018. június 18 – 22. között kerül sor. A napi program 6 óra közösségi munkát foglal majd magába, amelyet kiscsoportokban fogunk végezni (a kiscsoportoknak naponta változó a létszáma, a résztvevői és a munkafeladata). A délutáni órákban szabadidős tevékenységeken (családi nap, előadások, kézműves foglalkozások, kirándulás, táncház), este pedig szórakoztató programokon vehettek részt, közösen a helyiekkel.

A szálláshely Kápolásfalutól nem messze, Homoródfürdőn lesz. Napi háromszori étkezést és tízórait biztosítunk. A két település közötti (Kápolnasfalu és Homoród) napi utazásokat is mi biztosítjuk, azonban a Kápolnásfaluba  érkezést- és a tábori végi hazautazást magatok kell megszervezzétek, az összeköttetések és utazás megszervezésében kérhettek segítséget a helyi önkéntes koordinátorotoktól.

Jelentkezési feltételek:

• 15 éves alsó korhatár (15-18 év közötti jelentkezőktől kötelezően szülői beleegyezést várunk);
  • Jelentkezési lap kitöltése az alábbi linken
  • Részvételi díj befizetése a legközelebbi önkéntes koordinátornak.
    • Az alap részvételi díj 90 lej
    • Akinek lehetősége van, az támogathatja anyagiakkal a tábor megszervezését a részvételi díjon felül is, hiszen a kért hozzájárulás a táborozás költségeinek mindössze egy töredékét fedezi, ezért minden támogatást hálásan fogadunk és szívből köszönünk!

A befizetett jelentkezési díjat június 8-ig áll lehetőségünkben visszatéríteni.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Amennyiben szeretnél bekapcsolódni idén is közös kalandunkba, kérjük, töltsd ki a jelentkezési lapot május 30-ig, szerezd be az orvosi igazolást és a szülői beleegyezést (15-18 év közöttieknek!), majd juttasd el a legközelebbi önkéntes koordinátornak a részvételi díjjal együtt, legkésőbb június 4-ig.

A jelentkezéseket az űrlap kitöltésének és a részvételi díj befizetésének sorrendjében fogadjuk, 80 főig.

Mi már nagyon várjuk a közös kalandozást!

Szeretettel,
Kápolnásfalu közössége és az önkéntes koordinátorok csapata

Letölthető anyagok:
Tábori felhívás
Szükséges dokumentumok
Szülői beleegyezés
Amit hoznod kell magaddal a táborba
Tábor támogatásának lehetősége

A tábor megszervezésének támogatása

Ismersz olyan személyt vagy céget aki támogatná az idei táborunkat például a tízóraihoz szükséges gyümölcsökkel, édességgel? Esetleg anyagiakkal tudná segíteni a tábor lebonyolítását?
Ha tudsz ilyen személyről, vállalkozóról, kérünk jelezd a tábor főszervezőjének, Tatár Elődnek a 0735-735164-as telefonszámon vagy az elod.tatar@caritas-ab.ro email címen.

Minden felajánlást köszönünk!

Pillanatképek a tábori életünkből 🙂