Young Caritas – Teremts jövőt!

A Young Caritas – Teremts jövőt! projekt célja a fiatalok közösségi életbe való bekapcsolódásának elősegítése, kreatív és hatékony módszerek révén, biztosítva a tevékenységekhez szükséges intézményi hátteret.

Célunk a megfelelő infrastrukturális és intézményi háttér biztosítása fiatal önkéntesek számára három Young Caritas Point iroda létrehozásá révén, három megyében, amelyek támaszt és erőforrást nyújtanak az önkéntes tevékenységekhez. Itt készülhetnek, megtalálhatják a megfelelő kellékeket és erőforrásokat az önkéntes tevékenységek lebonyolításához, másrészt az irodák teret biztosítanak a szabadidő kreatív eltöltésére és tematikus találkozók szervezésére.

Továbbá célunk az önkéntesség népszerűsítése és legalább 355 fiatal (15-35 év közötti) bevonása különböző rászorultsággal élő gyerekek számára indított szociális jellegű önkéntes tevékenységekbe Maros, Hargita és Kovászna megyékben: kórházi meseolvasó program beteg gyerekeknek, illetve nevelő tevékenységek szocális központokban, nevelőintézetekben élő gyerekek számára.