A kicsik világában

Az ötlet, hogy meglátogassuk a gyerekeket a Crivadia iskolában, akkor született, amikor az egyeztetőink azt mondták, hogy télen nem tudtak eljutni hozzájuk a hó miatt, lévén az iskola nehezen elérhető helyezkedése. Akkor mi, az önkéntesek, arra gondoltunk, elmegyünk hozzájuk játszani, valamint kisebb ajándékokat vinni.

Ettől kezdve készülődtünk. Gondoltunk a játékokra, amelyekkel majd játszunk a gyerekekkel, valamint az akcióhoz szükséges anyagiakra. Kezdtünk gyűjtögetni, kaptunk is adományokat, és így összegyűjtöttük a szükséges összeget.
Senki nem tudta, pontosan hol is van az iskola, de a tanító néni segítségével elérkeztünk az úticélhoz. Az iskola elég félreeső helyen van és kicsi, itt 10 iskolással, valamint 3 napközissel foglalkoznak.

A gyerekek nagyon boldogok voltak, amikor megláttak minket, és melegen üdvözöltek. Amikor mindannyian bemutatkoztunk, elkezdődött a játék. Sikerült véghez vinnünk minden tevékenységet, amelyet elterveztünk, a gyerekek pedig jól érezték magukat. A végén a gyerekek nagyon boldogok voltak, és szerették volna, ha még maradunk velük. Megígértük nekik, hogy még eljövünk.

     

Én magam nagyon jól mulattam a gyerekekkel, és remélem, még látom majd őket, és újra örömet hozok nekik. A Crivadia-i gyerekekkel megtervezett akció szerintem tökéletesen sikerült.

Ionatan Zachman, petrozsényi önkéntes

(fordította Teklesz Botond)