Élménytábor a harcói gyerekeknek

Nagyon vártam már ezt a nyári nappali tábort, amely Harcón került megszervezésre, mert tudtam, hogy számtalan új feladattal nézhetek szembe és remek programok levezetésében nyújthatok segítő kezet.

A tábor első napján még érezhető volt, hogy a gyerekek még nem ismernek minket, de ez már a második nap megváltozott, mert felszabadultan kérték a segítségünket, ha valamire szükségük volt. A hét folyamán számos kreatív kézimunkát csináltunk a gyerekekkel, mint például slime-ot készítettünk, origamiztunk, vasalható gyöngyökkel készítettünk különböző mintákat, valamint minden gyerek elkészíthette a saját családfáját, így mi is jobban megismerhettük őket. A kézimunkák mellett a gyerekekkel közösen játszottunk csapatjátékokat, illetve szabadidejükben tollasozhattak, ugrókötelezhettek, focizhattak, frizbizhettek és még megannyi izgalmas játékot kipróbálhattak.

Összességében, boldog vagyok, hogy részt vehettem ebben a táborban, mint önkéntes, mert nagyon sok olyan tapasztalatot szereztem a gyerekeknek szervezett programok által, amelyeket majd a jövőben még fel fogok tudni használni. Emellett új embereket is megismerhettem, és találkozhattam a táborban részt vevő gyerekekkel, amely egy remek emlék marad.

Sikó Anita, önkéntes Marosvásárhelyen

Az elmúlt hét napjait a harcói gyerektáborban kezdtem. Nagyon hamar eltrepült a velük töltött idő, de gyerekek között lenni mindig feltöltődést jelent számomra, még ha sokszor nehéz is megérteni őket. Önkéntesként segítettünk nekik, játszodtunk és beszélgettünk. Bár a programok végére mindig kifáradtam, úgy értem haza, hogy hasznosnak éreztem magam. Jó volt látni, hogy annyiféle személyiség játszik együtt, nevet, dolgozik valamin, vagy éppen csintalankodik.

Nekem személyesen ez egy új tapasztalat volt, hisz önkéntesként ezelőtt még nem vettem részt gyerektáborban. Nagyon sokat tanultam tőlük a türelemről, együttműködésről, megértésről. Úgy érzem, hogy az együtt töltött hét alatt sokat fejlődtem általuk. A sok kedves, őszinte szó tőlük, már természetesen csak ráadás, melyekre még biztosan sokáig fogok emlékezni.

Máthé Andrea, önkéntes Marosvásárhelyen

Ezen gondolatokkal zárták önkénteseink a tábori hetet, annak reményében, hogy nemcsak számukra jelentett sokat ez a közös kaland, hanem a gyerekek is maradandó élményekkel gazdagodtak a hét folyamán.

#youngcaritas #köszihogyvagytok

Az eseményről készült fotókat itt találjátok.