Elsősegélyképzés önkénteseinknek

Elsősegélynyújtási alapismeretekkel bővítette tudását a Gyulafehétvári Caritas húsz székelyudvarhelyi önkéntese. A november második felében szervezett tízórás képzés célja, hogy a szervezetnél aktívan tevékenykedő fiatalok önkéntes munkájuk során szinte bármilyen hirtelen kialakuló egészségügyi szükséghelyzetben magabiztosan, higgadtan és szakszerűen tudjanak eljárni a segítség megérkezéséig.

Az újonnan elsajátított ismeretek által tudni fogják, hogy mikor és hogyan kell mentőt hívni, a baleset helyszínét biztosítani, mit kell tenni erős vérzés, égés vagy fagyás esetén, hogyan kell egy csonttörést ellátni, melyek az infarktus tünetei, hogyan lehet ájult személyen vagy epilepsziás rosszúlléten segíteni és persze hogyan kell újraéleszteni.

A képzés közvetett célkitűzése olyan öntudatos, határozott és összeszedett felnőttek nevelése, akik nem ijednek meg a problémáktól, legyen szó az élet bármely területéről.

Az önkéntesek elsősegélyképzésen való részvételét Székelyudvarhely Megyei Jójú Város Polgármesteri Hivatala támogatta, amelyet ezúton is hálásan köszönünk!

Gegő Imre, Székelyudvarhely