Évindító találkozó

Korházi Meseolvasó csoportban és gyerekotthonokban korrepetáló önkéntesek évkezdő találkozójára került sor 2016.10.12-én a marosvásárhelyi YoungCaritas poinban.

Elkezdődött egy újabb tanév az önkénteseink életében, egy újabb kihívásokkal és örömteli pillanatokkal, fejlődési lehetőségekkel teli év. Ez alkalomból egy kis találkozásra hívtuk meg őket, ahol jó volt újra találkozni egymással, és ahol egy kicsit felkészültünk az újabb év munkálkodásaira. Ezen a találkozón számos olyan szituációt próbálhattak ki a korházban és gyerekotthonban tevékenykedő önkéntesek, amelyeket nap, mint nap megtapasztalhatnak önkéntes munkájuk során. A gyerekotthonokban tevékenykedő csoportok továbbá olyan fejlesztő játékokat tanulhattak és próbálhattak ki, amelyek segítségével fejleszthetik az otthonban élő gyerekek készségeit, képességeit. Játékok között szerepelt a memóriafejlesztő, a kézügyességet fejlesztő, az együttműködést fejlesztő játékok tárháza.

Jó volt látni, hogy maguk az önkéntesek is mennyire élvezték a foglalkozást, és játszva tanultak újabb és újabb eszközöket, melyet maguk is használhatnak munkájuk során.

Tőkés Beáta, önkéntes koordinátor – Marosvásárhely