Húzz lapot az önkéntességre! Projekttalálkozó Gyulán

Több mint egy éve a szegedi Talentum Alapítvány munkatársaival közösen elkezdtünk dolgozni egy önkéntesség témára épülő társasjáték megtervezésén. Azóta volt már két szakmai műhelymunkánk, több online találkozónk, amelyeken alkalmunk volt ötletelni, leszögezni az alapokat, tervezni, kivitelezni, majd tesztelni a  készülő társasjáték mintapéldányát fiatalokból álló csoportokkal.

Január 10-13. között egy újabb négynapos szakmai műhelymunkára került sor Gyulán.

A találkozó elején összegeztük a társasjáték tesztelése során, a fiataloktól kapott visszajelzéseket, átbeszéltük, hogy ebből mit tudunk beépíteni a játékba és meghatároztuk, hogy mit kell tartalmaznia a módszertani útmutatónak.

Ezt követően egy tovább fejlesztett, design elemeket is tartalmazó játékpéldánnyal újabb tesztelésre került sor. Ebben a folyamatban egy 12 főből álló diákcsoport vett részt. 6 diák a Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumból és további 6 diák a Gyulai Ifjúsági Központtól érkezett. A fiatalokkal való közös munka eredményeként összegezzük a még szükséges módosításokat, mely egy újabb lépés az felé, hogy a társasjáték hamarosan nyomdakész legyen.

A műhelymunka utolsó részében  design elemek végső módosítására vonatkozó javaslatokat összegeztük , a projekt további teendőit ütemeztük.

Összességében egy tartalmas, hasznos és dinamikus négy nap áll mögöttünk és következtetésként levonhatjuk, hogy lassan beérik a munkánk gyümölcse.

A projekt hátralévő időszakban a játék nyomtatására, egy online és egy személyes alkalom során a játék bemutatására és terjesztésére fektetjük a hangsúlyt.

A program az Európai Unió társfinanszírozásával, az Erasmus+ program keretein belül valósul meg (2022-1-HU01-KA210-YOU-000081331, Húzz lapot az önkéntességre!).  Köszönjük!