Idétlen időtlenség

Sietünk át a városon, bosszant az előttem tötymörgő kezdő sofőr… el fogunk késni miatta. Az önkéntes mentorok találkozójára sietünk, ahol azokkal a kollégáimmal találkozunk, akiket viszonylag ritkán látunk. Végül időben érkezünk, így fölöslegesen biztattam gondolatban az előttünk haladót a jobb szélső pedál bátrabb használatára.

A szakmai munka megkezdése után beszéltünk az önkéntesek munkájának fontosságáról. A központi téma a szociális törvénykezés volt, ami meghatározza az önkéntesek és a mi munkánkat egyaránt.

A szakmai téma mellett kaptunk egy kis útravalót is. Egy jó hangulatú rövidke képzés is része volt a napnak – és itt kap keretet a történet. A reggeli rohanás után időmenedzsmentből kaptunk egy kis frissítést. Ezek a képzések, jó tanácsok mindig jól jönnek, mert mindannyian hajlamosak vagyunk ráállni az expressz vágányra, aztán olyan bátran használjuk a jobb szélső pedált, hogy az és azok mellett sem állunk meg, ami és akik mellett érdemes.

Tókos Norbert,
önkéntesek mentora