Împreună pentru alții, pentru noi înșine, ca voluntari

Totul este mai ușor împreună. Participarea voluntară la o sarcină este mai înălțătoare, pentru că o facem pentru alții, dar în același timp o facem pentru noi înșine. Aceste gânduri rezumă cel mai bine ceea ce înseamnă pentru mine voluntariatul: să fac ceva care să facă această lume puțin mai bună, mai frumoasă, mai galantă și în același timp să mă simt bine. Înseamnă învățare, noi perspective, curiozitate, creștere spirituală pentru toți cei implicați în voluntariat.

În noiembrie, am organizat o seară de gală pentru voluntarii care activează în cadrul asociației noastre și ne sprijină munca. Aceasta este o mică mulțumire pentru angajamentele și orele libere pe care ni le oferă nouă și multor altor persoane pe care le întâlnim în cadrul activităților noastre. Este un cadou… da, pentru că timpul este cel mai de preț dar în această lume care se grăbește constant, să fii prezent în viața oamenilor atât în zilele obișnuite, cât și în momentele de sărbătoare.

Gala Voluntarilor este locul unde voluntarii și angajații care desfășoară diferite activități în diferite regiuni se pot întâlni, se reunesc o dată pe an pentru a sărbători împreună. Evenimentul a început după-amiaza, au fost puse în scenă mai multe spectacole, copii și vârstnici deopotrivă au arătat ce au pregătit. Atmosfera a fost animată și de o tombolă plină cu surprize. Surprizele și emoțiile nu s-au oprit aici. Mese întinse au așteptat invitații, în jurul cărora s-au adunat fețe vechi și noi la o vorbă bună și bucate alese. O cabină foto a stat la dispoziție pentru a imortaliza zâmbetele și voia bună a tinerilor. Apoi când DJ-ul a pornit muzica, toată lumea s-a îndreptat către ringul de dans. Toți tinerii cunoșteau versurile melodiilor. M-am uitat la un coleg, noi doar dansam zâmbind pe ritmul muzicii. Ne-am uitat râzând unul la celălalt. Această experiență ne-a făcut să realizăm cum trece timpul: “Ei, pe vremea noastră …”

A face ordine după petrecere a fost o adevărată experiență plăcută având alături atâtea persoane dornice să ajute. Apoi ne-am luat rămas bun. Pe unii îi vom revedea abia la următoarea gală. Mă gândesc mereu cu recunoștință la toate momentele pe care le-am putut petrece alături de voluntari. Poate ei nici nu conștientizează, dar spiritul pe care îl poartă în ei este o mare motivație pentru mine. „Ochelarii” pe care îi poartă ei arată lumea dintr-un punct de vedere cu totul diferit. Mulțumesc cu recunoștință tuturor voluntarilor pentru munca depusă, pentru angajamentele și timpul lor acordat nouă, precum și copiilor și vârstnicilor, beneficiarilor programelor noastre. Vă mulțumim pentru colaborare, pentru munca depusă în folosul altora, dar și pentru noi înșine.

Eveniment susținut de către Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc și Fundația Communitas. Vă mulțumim!

Articol: Norbert Tókos, mentor al voluntarilor
Traducere: Noémi András, voluntar