Mosolygó gyerekek a korházban

A nevem Andreea, mintegy fél éve önkénteskedem a Gyulafehérvári Caritas szervezeténél.
Az eltöltött időszak alatt nemcsak hogy csodálatos embereket ismerhettem meg, akik törődnek a társadalom jövőjével, de részt vehettem szociális ellátási rendszer jobbá tételében, miközben egyénként és önkéntesként is fejlődtem.

A legutóbbi projektünk a Betegek világnapja alkalmából szervezett tevékenység volt, amely során – úgy érzem – sikerült mosolyt csalnunk a Petrozsényi Sürgősségi Kórházban fekvő gyerekek arcára. A gyerekeket nagyon boldoggá tette a kezdeményezés, mivel segített nekik kilépni az ott tölött napok monotóniájából és örömmel töltötte el őket a Caritas önkénteseivel töltött pár játékos óra. Zenekedvelő lévén úgy gondoltam jó ötlet lenne ha gitároznék az óvodás gyerekeknek. A kicsik nagyon kíváncsiak voltak, egyre többet akartak megtudni a hangszerről, s bár az elején félénkebbnek látszodtak, egy idő után már együtt énekeltünk. Meg is lepődtem nagyon amikor már ők is tanítani akartak nekem néhány dalt és öröm volt látni, hogy a kicsik is érdeklődést mutatnak a zene irányában.
Úgy vélem, ez az akció pozitív hatással volt a gyerekekre és beteljesült az a célunk, hogy egy kis örömet szerezzünk a Petrozsényi Sürgősségi Korház beteg gyerekeinek.

Ciobanu Andreea, Gyulafehérvári Caritas önkéntes, Petrozsény