Nyári gyerektábor a cseperedőknek

A megszokotthoz hasonlóan az idén is két héten át zajlott a nyári tábor a Cseperedő Programban résztvevő gyerekek számára Marosvásárhelyen. Ezúttal is izgalmas játékokkal és feladatokkal készültek a szervezők, melynek sikere sem maradt el.

A tábor végére a szervezők, az önkéntesek és a gyerekek egyaránt megtapasztalhatták, hogy a jó dolgok hamar elrepülnek, de a szerzett tapasztalatok és élmények örökre bennünk maradnak. Ezt fogalmazza meg az alábbiakban  Koós Alexandra és László Zsuzsa önkéntesünk is.

„Olyan embernek tartom magam aki nem fél megragadni az új lehetőségeket. Továbbá imádok új embereket megismerni, így számomra nagyon kellemes volt az az egy hét amit a gyerekekkel tölthettem a tábor ideje alatt. Mindig nagy örömmel töltött el mikor reggel vidáman köszöntöttek és a nap további részében is elengedhetetlenné vált a mosoly és a jókedv. Számomra egy feledhetetlen emlékké vált ez a közösen eltöltött egy hét.”

Koós Alexandra, önkéntes Marosvásárhelyen

„Azt mondják, hogy gyerekekkel foglalkozni az egyik legkifizetődőbb dolog a világon. Ezt tapasztalhattam meg a múlt héten is, amikor részt vettem önkéntesként a Caritas nappali gyerekprogramján, amelyen maradandó élményeket és tapasztalatokat szerezhettem a segítségnyújtás mellett.

Minden nap kissé álmosan érkeztem, de ahogy beléptem a barátságos terembe, egyből feltöltött a gyerekek végtelen energiája és lelkesedésük hamar rám is átragadt. Eleinte idő kellett, de már a második napon régi ismerősként üdvözöltek a kicsik, és egy-egy mosolyuk, ölelésük, vagy örömteli pillantásuk elég köszönet volt számomra. Ennél értékesebb “fizetséget” nem is kaphattam volna. Megerősítettek abban, hogy a lehető legjobb helyen vagyok. Talán ezen a héten értettem meg igazán, mit is jelent az, hogy jót tenni jó!”

László Zsuzsanna, önkéntes Marosvásárhelyen

#youngcaritas #önkéntesneklennijó

Az eseményről készült fotókat itt találjátok.