Önkéntességre hangolva! – műhelymunka

Az elmúlt hetet egy kétnapos tartalmas találkozóval zártuk. Önkéntesség múltja, jelene és jövője volt a téma.

Játékok, gyakorlatok, kérdések sokasága és válaszok kísérték ezt a két napot. Már rég óta érlelődik a gondolat, hogy egy kerekasztal beszélgetés, vagy műhelymunka formájában ültessük egy asztalhoz a Caritas régiós képviselőit és önkéntes koordinátorait. A találkozón a régiós képviselők és önkéntes koordinátorok mellett az ágazat vezetői (igazgató és aligazgatók) is részt vettek.

Fontos volt átbeszélni az önkéntességet érintő régiós kérdéseket, ezt Gyulafehérváron június 23-24. között, egy kétnapos találkozó kertén belül valósítottuk meg. Az önkéntesek munkáját érintő téma feldolgozáson túl, lehetőség volt az ismerkedésre, egymás munkakörének jobb megismerésére. Mindenkinek volt alkalma visszatekinteni szakmai életútjára, megvizsgálni, hogy élete során mikor, hol és miért önkénteskedett, ahogy arra is, hogy miért kezdte el jelenlegi munkáját a Caritas-nál, mit tesz naponta azért, hogy a világ másnapra mindig egy jobb hely lehessen.

A résztvevők egyhangú véleménye, hogy az önkéntesség fontos szerepet tölt be a szervezet életében, illetve önkéntesek munkájának megszervezése elengedhetetlen régiós szinten is.

A műhelymunka sikerességén felbuzdulva megelőlegeztünk egy 2021-es találkozót is, ahol majd visszatekintünk az elért eredményekre és tervezünk tovább, tovább és tovább… 🙂

Molnár-Csorba Zsombor, Gyergyó- és Csík régió önkéntes koordinátora