Összerázódtak a csíkiak is

Október 20-21. között került megrendezésre a csíkszeredai önkéntesek másfél napos csapatösszerázója. A péntek  délutánt ismerkedős játékokkal kezdtük, keresztnevünk betűit kellett megszerezzük egymástól… úgy, hogy kérdéseket tettünk fel egymásnak és a válaszért egy betűt kaptunk. Ezután együtt leszögeztünk néhány szabályt, elmondhattuk elvárásainkat és azt, hogy mit vittünk magunkkal az összerázóra. A délután olyan további érdekes játékokat hozott magával, amelyek segítettek minket abban, hogy jobban megismerjük egymást. Végül elérkezett az este, egy kis időre elbúcsúztunk egymástól, de tudtuk, hogy vár  még ránk egy pörgős szombat.

A szombat reggelt olyan nagycsoportos játékokkal kezdtük, amelyek segítettek minket abban, hogy figyeljünk jobban egymásra és önmagunkra. Ezt követően kiscsoportokat alkottunk, egy érdekes feladatban vehettünk részt. Választanunk kellett két színes ceruzát, egy olyan színt, amit szeretünk és egy olyant, amit kevésbé. A külső tulajdonságainkat kellett leírjuk. A kedvenc színünkkel a jót, és a kevésbé kedvelt színünkkel a rossz tulajdonságainkat. Számomra ez egy érdekes feladat volt,  mert a mindennapjaimban nem kerül sor arra, hogy ezeket a tulajdonságaimat mérlegeljem. Volt akiknek a rossz tulajdonságokat volt könnyebb leírni, volt akiknek a jót. Ez a feladat mindannyiunkat ráébresztett arra, hogy ne csak a rossz tulajdonságainkat vegyük észre, hanem a jókat is. Fogadjuk el magunkat, olyannak amilyenek vagyunk.

A feladatok után együtt átvonultunk a Merkur Hotelbe, ahol egy finom ebéd várt ránk. Az ebéd utáni szünetben volt lehetőségünk bulizni és énekelni egy kicsit. Vanessa (német önkéntes) gitárjával tette színesebbé a találkozást.

Örülök, hogy részt vehettem. Számomra az összerázó egy nagyon jó lehetőség volt arra, hogy jobban megismerjem társaimat.

Györfi Rita, önkéntes Csíkszeredában

Köszönjük a támogatást Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának!