Őszi kalandok önkénteseink szemével

Szombat délelőtt (2016. október 22.) színes és hangos játszóházzá alakult át a Deus Providebit Ház: 94 gyerek látogatott el családjával a Korai Nevelő- és Fejlesztőközpont által szervezett Őszi kalandok nevű programsorozatra.
A programon önkénteseink is kivették a részüket, szórakoztatták a gyerkőcöket. Megkérdeztünk néhány résztvevő önkéntest, hogy ők hogyan is élték meg ezt az eseményt.

Mátyás Mónika az ügyességi játékokban vett részt és ő így élte meg ezt az alkalmat: “ Számomra a hétvégi önkénteskedés egy élmény volt. Az elején aggódtam, hogy hogyan is lesz, de kellemesen csalódtam. A gyerekekkel való foglalkozás egyszerűen fantasztikus. Csupa vidámság, jókedv, öröm vett körül. Hamar belerázódtam a csapatvezető szerepbe. Ügyességi játékokban vettünk részt a gyerekekkel. Kreatívan és vidáman oldották meg a feladatokat. Számomra egy kihívás volt, hogy én vezethettem le bizonyos feladatokat, de nagyon jól esett látni a végén, hogy mennyire vidámak és jókedvűek voltak, jó volt látni az arcokon a mosolyt.”
Egy másik kedves önkéntesünk így vélekedett, aki a regisztrációnál volt jelen: “Bár nem vettem ki a részem a tevékenységből, ezért nem volt közvetlen sikerélményem a gyerekekkel, mivel most a regisztrációs asztalnál töltöttem ki a szerepem. Biztosan nem olyan élményt éltem át, mint azok a személyek, akik együtt játszottak a gyerkőcökkel, de megéltem a tevékenység utáni visszacsatolás örömeinek pillanatát, ugyanis haza menetel előtt hozzám jöttek vissza a kis pecsétgyűjtő kártyákkal, széles mosollyal örömtől csillogó szemekkel, hogy milyen jól érezték magukat. Jó érzés volt a feedbacket vezetni, minden gyereknek a program végén kis ajándékot adni. Nagyon jól éreztem magam. ”

A rendezvényről készült képeket itt nézhetitek meg.

Tőkés Beáta, önkéntes koordinátor – Marosvásárhely