Rendhagyó köszönet rendhagyó időkben az önzetlen munkáért

A koronavírus járvány nagyon sok mindent megváltoztatott, átalakított a Gyulafehérvári Caritas eddigi életében. Bár a Székelyudvarhely térségi önkéntesek évzáró ünnepségét már év elejétől hatalmas lelkesedéssel terveztük és szerveztük, az érvényben lévő szabályozások miatt, novemberben újra kellett álmodnunk.

Azt mondják, a történtek miértjét utólag értjük meg, mi, emberek. És valóban! Úgy érezzük, hogy ez az önkéntes gála esetében is így volt…

Székelyudvarhely régióban, az idei nehézségek ellenére önkénteseink kitartottak a szeretetszolgálatban és összesen hetvenen segítették aktívan a Gyulafehérvári Caritas programjainak megvalósítását a 2020-as esztendőben. Önkénteseink azonban nem mindig találkoznak a programjaink ellátottjaival, illetve a sok teendő miatt kevés lehetőség marad a munkatársakkal való ismerkedésre, beszélgetésre is. Ebből az alaphelyzetből kiindulva pattant ki az ötlet a fejünkből.

Az Önkéntesek Gáláját ugyanis idén az online térben tartottuk meg, rendhagyó módon, rendhagyó szereplőkkel. Az udvarhelyi csapat úgy döntött, hogy idén egy kisfilmmel köszönti az önkénteseket, melyben a programjainkban dolgozó munkatársak és a Caritas szeretetszolgálatának kedvezményezettjei köszöntik az önkénteseket. A gyerekektől az idősekig minden korosztály és minden szereplő különböző módon fejezte ki háláját és köszönetét, volt, aki néhány gondolattal vagy énekkel fejezte ki háláját de akadt, aki táncra is perdült az önkéntesek kedvéért. Ily módon a kisfilm lehetővé tette, hogy a távolságtartásra vonatkozó szabályok ellenére találkozhassunk. Találkozhasson a képernyőn munkatárs és önkéntes, idős és fiatal, illetve mindenki elmondhassa és kifejezhesse önkénteseinknek azt a hálát, amit az áldásos munkájuk miatt érzünk.

A rendezvény és a kisfilm nem valósulhatott volna meg Székelyudvarhely Város Önkormányzatának támogatása nélkül, akik, mint minden évben, úgy idén is támogatják a Gyulafehérvári Caritas Önkéntes programját. Hálás köszönet érte!

Köszönet ugyanakkor minden Caritas munkatársanak, akik időt és energiát nem spórolva, hatalmas szeretettel és lelkesedéssel készítették el a filmet!

Az önkénteseknek készített kisfilm továbbra is megtekinthető az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=gMx6lItCKnc&t=4s