Újra együtt

Az Összefűzők fontos részei az önkéntességnek. Úgy tudnám leírni, mintha a helyszínre érve bekennének egy jó nagy adag ragasztóval és utána minden kis dolog rádkerülne. A ragasztó nem engedi, hogy leessenek rólad a legapróbb, porszemnyi dolgok sem, ügyesen a helyén tart mindent, és te úgy mész haza, hogy alig férsz be az ajtón, annyi mindent viszel magaddal egy ilyen találkozó után. Persze ezt képletesen értsétek, magyarázom is.

Ha valaki még nem volt Összefűzőn ne ijedjen meg, nem várnak a koordinátorok vagy a trénerek egy vödör ragasztóval a kapunál és kenik rád, dehogy.  Ebben a helyzetben a ragasztó a szeretet, odaadás, figyelem és érdeklődés a részedről, amik hozzásegítenek ahhoz, hogy gazdagabban térhess haza, úgy, hogy elmondhasd magadról, most is tanultam valami újat.

Én mindig rengeteg energiát kapok a többiektől, motiválnak és erőt adnak a mindennapi nehézségek leküzdéséhez. Emellett a sok új barátság, új információ, a cuki kis mosoly, kedves szó és ölelés (persze csak mérsékkel, mert Covid van) is meghatározóak számomra.

A hétvégén Homoródfürdőn töltekezhettünk, ahol újra összejött egy kis csapat. De hát ismeritek a mondást, hogy kicsi a bors, de erős, nem?

Új és régi arcokkal egy gyönyörű helyszínen, jófej szervezők társaságában tölthettünk el másfél csodálatos napot, péntek délutántól szombat estig. Ezalatt volt mindenféle: ismerkedősdi, beszélgetősdi, Élő Könyvek ,,olvasása”, az önkéntes munkánk és saját magunk felfedezése. Ezek mellett a jó hangulat és a finom falatok csak fokozták az élményt.

Mindig jó érzéssel tölt el közelebbi és távolabbi önkéntestársaimmal találkozni és beszélgetni, tapasztalatot cserélni, elsütni egy jó poént, vagy egyszerűen csak nézni a naplementét, de mégis, minden alkalomnak megvan a maga varázsa, mindenik más és egyedi, de egy dologban hasonlítanak: mindig eszembe jut, hogy több kéz többet húz.

Várom már a következőt, találkozunk ott!

#fűződjvelünkteis

György-Háromszéki Karola,
önkéntes Kézdivásárhelyen

Fotók: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=YoungCaritasRo&set=a.2974234479511163