Weekend-ul unei echipe, dornic de a crea viitor

Weekend-ul trecut am avut ocazia de a lua parte și de a fi împreună cu o echipă de tineri, voluntari, entuziaști, gata de acțiune, responsabili social și cu suflet generos la o pregătire pentru lideri de grup voluntari numit Crează viitor! organizată de Caritas Alba Iulia în cadrul programului Young Caritas, la Miercurea Ciuc.

Am făcut cunoștință, în mod activ, jucăuș și distractiv. Am dobândit aptitudini noi, am împărțit experiențe, dumerindune, recunoscândune valorile atât ale noastre cât și coechipierilor, arătând câte o parte a personalități.

Activitățile s-au desfășurat conform așteptărilor mele într-o atmosferă foarte bună și strânsoarea și emoția inițială, lent, dar sigur a fost înlocuită de zâmbet și râs. Deși jocurile de cunoaștere, spărgătoare de gheață nu se numără printre preferatele mele, unele chiar mi-au plăcut și mi s-au părut interesante mai ales cele care m-au dus cu gândul și în care m-am recunoscut. Și activitățile de grup au oferit o experiență interesantă. A fost bine să lucrăm împreună în timp ce toți eram individualități diferite cu toate acestea scopul era unul comun. Și întroducând voința proprie în interesul scopului în așa fel încât să se întâlnească EU, TU și NOI. Lucrul comun ne ajută să recunoaștem rolul, să ne vedem locul în diferite situații, în continuare ne ajută să acordăm atenție pertenerului, să îl ascultăm și să îl ajutăm, și așa împreună să vedem lucrurile și să fim operativi. Activitatea preferată de grup a fost construirea unui pod, în ciuda faptului că nu a fost cel mai fluent, dar privind înapoi a fost cel mai instructiv.

Pe parcursul deferitelor activități mi-am putut înprospăta cunoștințele și am făcut rost de alți noi despre comunicare, organizația Caritas, programul Young Caritas, voluntariat, lucrul în grup. În același timp mi s-a dezvoltat cunașterea de sine și nu în ultimul rând m-am întâlnit cu prieteni dragi și am cunoscut alți noi. A fost special de îmbucurător să experimentez că sunt oamenicu care ne asemănăm suntem pe aceași lungime de undă.

Pentru cele menționate, enumerate mai sus revin în mod deosebit mulțumiri și recunoștințe celor trei antrenori care și-au putut preda cunoștințele în așa fel să nu fie livresc ci mai curând cu gust de viață. Este de remarcat în continuare și merită mulțumiri alimentația foarte gustoasă de care am avut parte (în mod deosebit din partea mea desertului) și fără care ne/ar fi fost greu să facem față celor două zile.

Într-un cuvânt ca și unul dintre axiomele comunicației acest weekend a fost irepetabil. Mulțumiri pentru experiență!

Poze despre cursul „Creează viitor!”

Raport de experiență, Olasz Zsuzsa, Sf.Gheorghe