XIV. Caritas Önkéntes Tábor

Kedves táborozni vágyó barátunk!

Hasznos, építő jellegű, mégis szórakoztató nyári programot szeretnél? Nyitott vagy az emberekre, új kapcsolatokra? Kipróbálnád magad új helyzetekben? Tettre kész vagy? Akkor erről nem maradhatsz le!!

……………………………………………………………………………………………………………………………..

A 2017-es önkéntes táborunk mottója: “Munka, kaland, szórakozás!”. A főhadiszállás ezúttal egy festői környezetben, Tusnádfürdőn lesz. A tábor ideje alatt a város vendégei leszünk, ahol összefogva, közösen dolgozunk majd a város, a közösség építése érdekében és megpróbáljuk szebbé varázsolni a helyi parkokat, hidakat, az erdei tanösvényeket, valamint a Szent Ferenc Alapítvány lakóinak életét is.

A Ti segítségetekkel szeretnénk látható változást hozni:

• Épületeken és köztereken való fizikai munka által: turista utak kitakarítása és újrafestése, gyerekotthon játszóterének felújítása és tűzifa elrakása, felújítási munkálatok iskolákban, köztereken, a tábor és a sportcsarnok körül, stb.
  • Közösségépítő, szociális programok által: gyermekprogramok szervezése, idősek látogatása, stb.

Mire hívunk tehát idén?

Önkéntes táborunkra 2017. július 3 – 7 között kerül sor. A napi program 6 óra közösségi munkát foglal majd magába, amelyet kiscsoportokban fogunk végezni (a kiscsoportoknak naponta változó a létszáma, a résztvevői és a munkafeladata). A délutáni órákban szabadidős tevékenységeken (előadások, kézműves foglalkozások, sporttevékenységek, kirándulás), este pedig szórakoztató programokon vehettek részt. Akárcsak az elmúlt években.

szálláshely a tábor fő helyszínén, a tusnádfürdői sportcsarnokban, matracokon lesz. Napi háromszori étkezést és tízórait biztosítunk. A Tusnádfürdőre való oda- és hazautazást magatok kell megszervezzétek, ami a jó összeköttetések miatt nem is lesz nehéz.

Jelentkezési feltételek:

• 15 éves alsó korhatár (15-18 év közötti jelentkezőktől kötelezően szülői beleegyezést várunk);
  • Jelentkezési lap kitöltése az alábbi linken
  • Részvételi díj befizetése a legközelebbi önkéntes koordinátornak.
  • Az alap részvételi díj 75 lej
  • Akinek lehetősége van, az támogathatja a tábor megszervezését a 150 lejes támogatói részvételi díjjal, amellyel hozzá tud járulni a tábor költségeinek fedezéséhez. Az egy önkéntes táboroztatására eső 250-300 lej előteremtése egyre nagyobb kihívásnak bizonyul szervezetünk számára, ezért minden támogatást hálásan fogadunk és szívből köszönünk!!

A befizetett jelentkezési díjat június 26-ig áll lehetőségünkben visszatéríteni.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Amennyiben szeretnél bekapcsolódni idén is közös kalandunkba, kérjük, töltsd ki a jelentkezési lapot június 9-ig és szerezd be a szülői beleegyezést (15-18 év közöttieknek!), majd juttasd el a legközelebbi önkéntes koordinátornak a részvételi díjjal együtt, legkésőbb június 21-ig.

A jelentkezéseket az űrlap kitöltésének és a részvételi díj befizetésének sorrendjében fogadjuk, 80 főig.

Mi már nagyon várjuk a közös kalandozást!

Szeretettel,

az önkéntes koordinátorok csapata