XVI. Összefűző- Kulcs önmagunkhoz

A nemrégiben megszervezett XVI. Összefűzőre november 25-26. között került sor, Kézdivásárhelyen. Mindannyiunk számára kemény munka volt, hisz önmagunkba és társainkba is egyaránt betekintést nyerhettünk, megismerhettük egymás erősségeit, gyengeségeit, ezáltal is könnyebbé és hatékonyabbá téve a közös munkát.

Pénteken, az összefűző első napján egy kis ráhangolódás után érdekes játékokkal mutatkozhattunk be új társainknak, illetve ismerhettük meg jobban azon társainkat, akikkel már több ideje munkálkodunk együtt nemes célokon.

Alkalmat kaptunk arra, hogy pozitív visszajelzéseket adjunk egymásnak, valamint, hogy először párban, majd nagyobb csoportban is beszéljünk önmagunkról. Olyan dolgoktól kezdve, amiket akár a szociális platformokon is megtalálunk a másikról, egészen személyesebb vizekig evezve  folytathattunk beszélgetéseket. Ez a nap tökéletes volt arra, hogy ne csak egymásra, hanem a másnap ránk váró kemény önismeretre is hangolódjunk.

A második nap örömteli és vidám hangulattal vette kezdetét. Mindenki nagyon várta már az aznapi munkát. Elképesztően hasznos kis önismereti úton haladhattunk, amit Orbán Imola segítségével tehettünk meg. Tudni azt, hogy hogyan viszonyulnak társaink különböző szituációkhoz, megismerni azt az utat, hogyan segíthetünk egymásnak könyebbé tenni nehéz helyzeteket…mindenképp ez az egyik kulcsa annak, hogy csapatként a maximálisat tudjuk kihozni a munkánkból. A hétvége kulcsfontosságú kérdése igencsak hamar megfogalmazódott; hogyan is lehetnénk képesek másokon teljesértékűen segíteni, hogyan lennénk képesek adni bármit is, amíg önmagunkkal sem vagyunk tisztában? Eddig mélyen rejtőzködő darabkáinkat hozhattuk napvilágra és békésen rendezhettük le őket önmagunkban.

Nem mellesleg megérteni azt, hogy milyen folyamatokon át csiszolódott kis kövünk, amíg elérte jelenlegi formáját nagyban hozzájárul ahhoz, hogy önmagunkat elfogadva fordulhassunk a világ felé, azonban abban is, hogy méginkább megértsük önkéntes társainkat, ismervén azt az utat, amit eddig tettek meg.

Továbbá számos olyan kérdésre is kielégítő választ kaphattunk, amik mindenképp segíteni fognak nekünk abban, hogy minél élménydúsabb és pozitívabb emlékekkel gazdagíthassuk azokat a gyerekeket, akikkel összesodor minket az élet és az önkénteslét.

Minden bizonnyal mindannyian örömtelien és hálásan távoztunk a második nap végén. Hálával társaink iránt, hálával azok iránt, akik lehetővé tették számunkra ezt a két kellemes napot, valamint legfőképp Isten iránt, amiért ennyire csodálatos emberek társaságával áldott meg bennünket.

Istók Kriszta,
önkéntes

Köszönjük a támogatást a Bethlen Gábor Alapnak és Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalának!