Zâmbetul copiilor bolnavi

Bună!  Mă numesc Andreea și sunt voluntar în cadrul Asociației Caritas Alba Iulia de aproximativ jumătate de an.

În această perioadă, nu am avut doar ocazia de a cunoaște oameni minunați,  preocupați de viitorul societății,  ci și aceea de a participa activ atât la dezvoltarea sistemului social, cât și la dezvoltarea mea ca persoană și ca voluntar.

Cel mai recent proiect desfășurat a fost „Ziua mondială a bolnavului” prin care, consider eu, am reușit să aducem un zâmbet copiilor internați la Spitalul de Urgenţă Petroșani. Copiii au fost foarte încântați de această inițiativă care le-a permis să scape de monotonia zilnică și să se bucure de câteva ore de joacă alături de voluntarii Caritas. Eu, fiind o fire care tinde spre muzică, am decis că ar fi o idee bună să le cânt la chitară copiilor preșcolari. Cei mici au fost foarte curioși să afle mai multe despre instrumentul muzical și, deși la început aceștia au fost mai timizi, pe parcurs am început să cântăm împreună. Am rămas chiar foarte surprinsă de faptul că și ei au vrut sa mă învețe alte cântecele și am fost bucuroasă să observ că cei mici își dezvoltă un interes în muzică.

Consider că această acțiune a avut un impact pozitiv asupra copiilor și că am îndeplinit cu succes obiectivul acesteia, acela de a aduce o mică bucurie copiilor bolnavi de la Spitalul de Urgenţă Petroșani.

Ciobanu Andreea, voluntar Caritas Alba Iulia,  Petroșani