Húzz lapot az önkéntességre

A projekt fő célja, hogy a gamifikáció módszerén keresztül a 14+ korosztályt INSPIRÁLJUK, ÉRZÉKENYÍTSÜK, ELKÖTELEZZÜK AZ ÖNKÉNTESSÉG ÉS A TÁRSADALMI RÉSZVÉTEL IRÁNYÁBA. A projektben kooperációs társasjáték és módszertani ajánlás készül az ifjúsággal foglalkozóknak. A 14 éves kortól alkalmazható játék innovatív és a fiatalok igényeire szabott eszköz, melynek hatására nő az ifjúság érdeklődése és szándéka az önkéntesség felé, amely a társadalmi részvételt és az állampolgári kompetenciák fejlesztését szolgáló termék magyar és angol nyelven.

Partnerszervezetünk a szegedi Talentum Alapítvány. A két szervezet már több éves együttműködéssel rendelkezik, számos projektben közösen vettünk részt, szakmai ismeretekkel támogatjuk egymás munkáját. A kifejlesztésre kerülő TÁRSASJÁTÉK ÉS MÓDSZERTANI AJÁNLÁS nemcsak a két szervezet népszerűsítő munkáját segíti, de bármely érdeklődőnek elérhető lesz az interneten keresztül.

TEVÉKENYSÉGEK a projekt során:

• 5 online szakmai találkozó (kick-off / értékelő / partnerségi meeting)
• 3 jelenléti szakmai workshop a játék tervezési, tesztelési, véglegesítési szakaszában
• helyi tevékenységek: gyűjtőmunka, tesztelés, kérdőíves felmérés
• társasjáték koncepciójának, menetének, szakmai tartalmának összeállítása, kivitelezéshez szükséges design, ergonómia, szerkesztés és nyomdai munkák
• módszertani ajánlás készítése
• angol fordítás
• multiplikáció offline / online: eredmények terjesztése, visszajelzések

A partnerszervezetek multiplikátorai az önkéntesség népszerűsítéséhez eszközt és módszertani ajánlást kapnak, amely a GAMIFIKÁCIÓS PEDAGÓGIAI SZEMLÉLETET TÁMOGATJA. A nyomdai kivitelű társasjáték a szervezetek és partnereik által elért fiatalokra lesz hatással, erősíti társadalmi részvételüket, fejleszti állampolgári kompetenciáikat az önkéntesség megértésén keresztül. Az angol nyelvű online verzió elérhető a weben, új távlatokat nyit a külföldiek önkéntességre motiválásában.

Az elkészült társasjáték és kellékei letölthetőek nyomtatható formátumban ITT.

A projekt az Erasmus+ pályázati program keretében az Európai Unió támogatásával valósul meg.