Recolorează-ți viața, dacă s-ar estompa

Centrul Rezidențial „Casa Providenței” din Valea Izvoarelor oferă de aproape opt ani un cămin și un mediu sigur pentru persoanele vârstnice ale căror familii – din diferite motive – nu le pot oferi acest lucru.

Căminul este construit într-un mediu primitor, totuși, an de an, personalul centrului și voluntarii lucrează pentru a face spațiul exterior și mai plăcut și mai primitor. Așa că, vara trecută, am început să decorăm zidul de beton de pe curte cu o mică echipă de voluntari. Campania a fost atât de reușită, încât am continuat-o și în acest an, la cererea colegilor noștri. De data aceasta, având în vedere starea mentală și nevoile persoanelor în vârstă, am încercat să realizăm o stație de autobuz și să desenăm un autobuz, care sosește în stație, cât mai realist posibil, deoarece vârstnicilor le place să aștepte autobuzul și să călătorească – în special în timp.

Când am început să lucrăm, s-a simțit într-una pe starea de spirit a echipei, că această muncă are o misiune, nu este doar o simplă decorare, tocmai de aceea cu toții am muncit din greu. Ziua a început cu o scurtă sesiune de brainstorming și a continuat cu repartizarea sarcinilor. A urmat ștergerea prafului de pe ziduri și amestecarea vopselelor, iar apoi toată lumea a făcut tot posibilul pentru a crea un peisaj cât mai vesel și mai realist. Munca serioasă a fost însoțită de o atmosferă plăcută, iar rezultatul a fost încununarea zilei pentru noi toți.

Traducere: Noémi András