Színezd újra az életet, ha megfakulna

Búzásbesenyőben a Gondviselés Háza Idősotthon lassan 8 éve ad otthont és egy biztonságos környezetet azon idősek számára, akiknek családjaik bármilyen oknál fogva mindezt nem tudják biztosítani.

Az otthon egy barátságosan kialakított környezetbe épült, de ennek ellenére évről-évre azon dolgoznak a munkatársak és önkéntesek, hogy még kellemesebbé, hangulatosabbá varázsolják a kinti teret is. Ezért a tavaly nyáron elkezdtük egy kisebb önkéntes csapattal dekorálni a betonfalakkal körbevett udvart. Annyira jól sikerült az akció, hogy az idén a kollégák kérésére folytattuk. Ezúttal, az idősek mentális állapotát és igényeiket figyelembe véve egy minél élethűbb buszmegállót és egy érkező buszt igyekeztünk megeleveníteni, mivel az idősek nagyon szeretnek várakozni a buszra és utazni – elég gyakran az időben.
Ahogy elkezdtünk dolgozni, máris érződött a csapat hangulatán, hogy ennek a festegetésnek küldetése van, nem csupán egy egyszerű dekorálás, így mindannyian teljes odaadással végezték a feladatukat. 

A nap egy gyors ötleteléssel indult, majd a feladatok leosztásával folytatódott. Ezt követte a falak portalanítása és a festékek kikeverése, majd mindenki a legjobbat kihozva magából igyekezett minél vidámabb, élethűbb tájat megeleveníteni.

A komoly munkát jó hangulat kísérte és a végeredmény mindannyiunk számára a nap megkoronázása volt.

Tevékenységünket támogatja a Bethlen Gábor Alap. Köszönjük!